Salvatorii continuă să consolideze digurile de protecție pentru prevenirea inundațiilor

Pe parcursul ultimelor 24 de oare angajații IGSU au continuat acțiunile de prevenire a inundațiilor în lunca râurilor Prut și Nistru. Pentru preîntâmpinarea intemperiilor, salvatorii în comun cu localnicii și autoritățile publice au consolidat pe parcursul zilei de 1 iulie mai multe diguri de protecție în localități din raioanele Cantemir, Ungheni, Ștefan Vodă și Căușeni.

De-a lungul râului Prut au fost consolidate baraje de protecție între satele Țiganca și Ghioltosu pe o distanță de peste 100 m, fiind antrenate 4 unități de tehnică grea.

La Ungheni lucrările de fortificare a digurilor au continuat în localitatea Măcărești și municipiul Ungheni. Aici pe parcursul zilei de ieri au fost consolidate diguri pe o distanță peste 450 m.

În lunca fluviului Nistru lucrările de fortificare a digurilor au continuat în localitățile Răscăieți și Tudora din raionul Ștefan Vodă. La Răscăieți digul a fost consolidat pe o distanță de 70 m, iar la Tudora de peste 15 m.

Activități complexe au avut loc și în raionul Căușeni, aici s-au efectuat lucrări de plombare a unei țevi pentru evitarea scurgerii apei din satul Chițcani în trenurile agricole a localnicilor din Chircăiești. Pentru preîntâmpinarea consecințelor au fost utilizate 7 unități de tehnică a salvatorilor și administrației publice locale.

În vederea prevenirii riscurilor și a consecințelor intemperiilor, situația din țară va fi monitorizată în continuare de angajații IGSU prin intermediul subdiviziunilor teritoriale și a Centrului Operațional de Dirijare în Situații Excepționale.