Ion Ceban solicită: treceri iluminate, indicatoare scoase de după copaci, iar panourile – înlăturate

Primarul general Ion Ceban a cerut să se intervină mai amplu în ceea ce ține de prevenirea accidentelor în capitală. Ceban a cerut ca trecerile de pietoni să fie mai luminate, așa cum s-a făcut recent pe unele porțiuni de pe strada Albișoara. Mai mult, edilul a solicitat ca toate indicatoarele să fie scoase dintre crengile copacilor.

„Între timp am mai avut accident grave în Chișinău. De exemplu, pe Albișoara am adăugat lămpi suplimentare pe trecerile de pietoni. Și astfel de lămpi ar trebui să le adăugăm peste tot. Și trebuie să avem o listă, ca oamenii să cunoască care sunt problemele. Acestea sunt importante pentru noi. Copacii trebuie curățiți pentru a se vede semnele de circulație. Vizibilitatea șoferilor trebuie să fie mai mare. Să nu aștept să se întâmple accidente, iar motivul să fie din cel mai stupid – indicatorul era după copac”, spune edilul.

Primarul general a mai cerut ca toate panourile publicitare, anunțurile de la stațiile PECO, care diminuează vizibilitatea șoferilor, să fie înlăturate.

Grupul de lucru urmează să vină cu o listă a străzilor cu cele mai multe accidente și cu soluții.

Spre exemplu, la intersecția bulevardului Dacia cu strada Băcioii Noi urmează să fie instalat un semafor nou, pentru că cel actual este slab vizibil, iar poliția a solicitat schimbarea acestuia.

Urmează a fi făcută o schiță de proiect despre cum ar trebui să arate securizarea trecerilor de pietoni, astfel, vor fi modernizate 10 treceri model, după care ideea va fi dezbătută.

Cât ține de semnele de circulație acoperite de copaci, angajații de la spații verzi urmează să intervină.