Covid-19 | Donațiile acumulate pe contul Primăriei, distribuite instituțiilor municipale

Circa 1,6 milioane lei, bani acumulați recent pe contul Primăriei Chișinău din donațiile făcute de cetăţeni, în cadrul Campaniei de colectare a fondurilor pentru instituțiile medicale implicate în tratarea bolnavilor cu COVID-19, au fost distribuiți instituțiilor municipale din capitală.

Astfel, câte 250 mii lei au fost transferați pentru AMT Buiucani, AMT Ciocana, AMT Rîşcani, AMT Botanica, 150 mii lei au fost oferiți pentru AMT Centru, câte 100 mii lei pentru IMSP Spitalul Clinic Municipal „Sfîntul Arhanghel Mihail”, IMSP Spitalul municipal nr.4 și IMSP Spitalul municipal nr.1.

Totodată, pe contul Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate au fost transferați 50 mii lei pentru serviciile de transport a lucrătorilor medicali şi 100 mii lei pentru serviciile de alimentaţie a medicilor.

Din banii oferiți, instituțiile medicale vor achiziţiona medicamente, echipamente de protecție, mănuși, halate, măști, ochelari, termometre etc.

„Suntem transparenţi şi monitorizăm distribuirea fiecărui bănuț care este investit din bugetul municipal. La fel, procedăm şi în cadrul surselor financiare acumulate pe contul Primăriei Chişinău, din donaţiile oferite de cetățeni. Mulțumesc tuturor pentru susținere!”, a scris pe pagina sa de Facebook, primarul general, Ion Ceban.

Edilul capitalei a mai menţionat că soldul rămas pe contul Primăriei Chişinău din donaţiile oferite de cetăţeni, este de 573 mii lei și 50 de mii euro.

Cei care vor în continuare să doneze surse financiare pentru spitalele municipale care tratează pacienți cu Covid- 19, o pot face pe contul bancar deschis de municipalitate. Detaliile sunt pe pagina web a Primăriei Chișinău.