COVID-19 a făcut încă o victimă în rândul medicilor – deces 239

Virusul de tip nou a făcut o nouă victimă în rândul medicilor din Republica Moldova. Este vorba de medicul Boian Gavril, doctor habilitat în ştiinţe medicale şi practician, șef al Catedrei de chirurgie, ortopedie și anesteziologie pediatrică „Natalia Gheorghiu”.

Un specialist valoros în domeniul chirurgiei pediatrice, care s-a dedicat activităţii didactice în învățământului superior medical peste 40 de ani, contribuind la consolidarea sistemului medical din Republica Moldova şi la salvarea vieţilor a mii de copii”, menționează Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă.

Boian Gavril, în vârstă de 74 ani, a fost internat în IMSP Institutul de Medicină Urgentă la data de 09.05.2020, transferat din cadrul unei instituții medicale private, fiind confirmat pozitiv cu COVID-19. El a decedat astăzi, 23 mai (deces 239).

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 6847 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 859 în Transnistria. Bilanțul persoanelor tratate de COVID-19 ajunge la 3452.