Covid – 19 | Rata de infectare a medicilor în capitală este mai mică, decât la nivel național

Din numărul total al medicilor și personalului medical bolnav de Covid-19, rata de infectare în capitală este una mică – 13,3%, spun responsabilii din cadrul Primăriei Chișinău.

La nivel național, s-a constatat o rata înaltă de contaminare cu noul coronavirus în rândul personalului medical.

Conform informației prezentate de CSP Chișinău, în instituțiile medicale, care deservesc populația municipiului Chișinău, la data de 17 mai, numărul angajaților total confirmați cu Covid-19 este de 176 persoane, din numărul total de 1320 cazuri de infectare în rândul angajaților sistemului de sănătate din Republica Moldova.

Din ei: 42,0% – lucrători cu studii medii medicale, 28,4% – medici, 20,5% – infirmiere, 2,8% -personal auxiliar, 1,7% – bufetiere, 1,1% – economiști, 1,1% – șoferi, 0,6% – serviciu personal, 0,6% – ingineri, 0,6% – dezinfectare, 0,6% – contabil.

Primarul general Ion Ceban a solicitat ca toți medicii și personalul instituțiilor medicale să fie echipat corespunzător.

„În instituțiile medicale unde este nevoie, solicitați, iar noi vom veni cu echipament necesar. Din informațiile prezentate, niciun spital din capitală nu duce lipsă de echipament. Dar, oricum, reiterez, nu trebuie ca medicii să economisească pe echipament”, a conchis edilul capitalei.