Consilierul premierului, despre gestionarea Aeroportului: șoriceii s-au îngrășat de-a binelea, că-s mai degrabă purceluși la care le vine Crăciunul

today.md

Consilierul premierului pe probleme economice, Oleg Tofilat, a făcut „un rezumat” a evenimentelor, care se petrec în jurul Aeroportului Internațional Chișinău.

Într-o postare pe Facebook, Tofilat a scris că „șoriceii de la Avia Invest” în cel mai „nerușinat mod au eludat plățile către Autoritatea Aeronautică Civilă, aproape doi ani de zile”.

Continuând gândul, Tofilat spune că și acum „șoriceii au încercat din obișnuință să scuipe în obligațiunile față de stat – nerușinat și fără scrupule – au observat că nu merge. Pentru că imediat conturile au fost blocate. Pentru că în pandemie nu șoriceii fac legea. Și cum bani în conturi nu au fost identificați – șoriceilor li s-a dat clar de înțeles că urmează procedurile de insolvabilitate”.

Totodată, consilierul premierului atenționează că după ce Avia Invest s-a împrumutat de la o persoană fizică de peste hotare, banca și-a luat o pauză pentru a evalua riscurile de spălare a banilor „pentru că împrumuturile de 1.7M euro de la persoane fizice de principiu sunt tranzacții suspecte”.

Între timp șoriceii s-au îngrășat de-a binelea, că-s mai degrabă purceluși la care le vine Crăciunul”, a conchis Tofilat.