Accidentul de pe Ștefan cel Mare, în vizorul Primăriei Chișinău. Ceban cere amenzi mai dure

Primarul general Ion Ceban a adus condoleanțe familiilor victimelor accidentului de sâmbătă noaptea de pe bulevardul Ștefan cel Mare. Ceban spune că acest lucru este regretabil și a cerut ca în termen de 10 zile, viceprimarii Ion Ceban și Victor Chironda, dar și responsabilii direcție transport să vină cu unele potențiale soluții, care să împiedice șoferii să circule cu viteză exagerată.

Orașul nu este pentru întreceri cu mașinile, în oraș nu este loc pentru raliuri. Orașul este pentru oameni, iar regulile, dar și măsurile în acest sens, trebuie să fie stricte și dure, pentru toți în egală măsură.

Propun ca imediat reprezentanții grupului de lucru, din care fac parte responsabilii din cadrul primăriei, dar și din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care a fost creat anterior, să se întrunească și să analizeze și această situație, să stabilească soluții clare, care ar diminua numărul accidentelor pe străzile capitalei. De prevăzut și chiar rog MAI și colegii din Guvern de interveni cu amenzi mai dure pentru cei care accelerează și încalcă legea.

Totodată, responsabilii din cadrul Direcției Transport împreună cu colegii de la MAI să realizeze o hartă cu cele mai periculoase străzi și unde au loc cele mai multe accidente și la fel să se vină cu propuneri cum putem elimina aceste probleme, de pus limitatoare de viteză, semafoare inteligente, camere care ar capta viteza și ar filma, sau poate alte măsuri ce ar evita pericolul.

Dar totuși cred că amenzile mari ar fi cea mai bună soluție și nu trebuie să căutăm mult, când am putea rezolva repede aceste lucruri. Rog responsabilii să ia la control, responsabil Viceprimarul, Ilie Ceban. Și Victor Chironda să vină cu unele soluții în maxim 10 zile”, a declarat Ceban.

Potrivit lui Lilian Luca, șef-adjunct al Direcției de poliție a municipiului Chişinău, în perioada 10-17 mai au fost 9 accidente rutiere, 2 grave și 7 ușoare, unde două persoane au fost răpuse, fiind vorba despre victimele din accidentul din noaptea de 16 mai.