Secretarul grupului de lucru, Vladimir Mitru, despre necesitatea noilor autobuze: „Vrem ca transportul să ajungă în fiecare suburbie”

today.md

După două luni de la formare, grupul de lucru cu privire la achiziționarea autobuzelor în capitală a ajuns la un numitor comun. Consilierul primarului general și secretarul grupului de lucru, Vladimir Mitru, a punctat că municipalitatea are nevoie de aceste unități de transport, mai ales după ce primarii din suburbie au semnat un demers în acest sens.

Vrem ca transportul să ajungă în fiecare suburbie”, a spus Mitru.

De asemenea, Vladimir Mitru a anunțat despre o nouă propunere, ce va uni toate fracțiunile din cadrul CMC, în vederea consolidării forțelor.

Pe 19 mai, în cadrul CMC vom propune crearea unui grup de lucru cu privire la etichetarea electronică în capitală, care va duce la transparență în vânzări. Acest proiect va pune pe picioare începerea dezvoltării urbane”, a declarat consilierul edilului capitalei, Vladimir Mitru.

Proiectul cu privire la procurarea acestor unități de transport va fi luată în cadrul ședinței CMC din 19 mai.

Amintim că în martie curent, primarul Ion Ceban a propus procurarea de autobuze, însă CMC a refuzat oferta. Edilul capitalei a catalogat acest fapt ca fiind interese politice din partea unor fracțiuni din CMC.

Precizăm că municipalitatea are nevoie de 200 de autobuze noi, 25 de troleibuze articulate și 30 nearticulate.