Platforma educatieonline.md, accesată din România și Ucraina

La puțin timp de la lansare, platforma educatieonline.md deja are succes atât în țară, cât și peste hotarele acesteia. Potrivit datelor statistice, de la lansare au fost înregistrate peste 400 de mii de vizualizări unice a lecțiilor online. Iar în mai puțin de o săptămână, peste 20 de mii de persoane au vizitat biblioteca digitală.

Mai mult, 80% din urmăritorii site-ului sunt din Republica Moldova, iar restul sunt din străinătate – 17 % sunt accesări din România, Ucraina, Statele Unite ale Americii, Italia, Rusia, Germania, ș.a.

Actualmente, biblioteca online a platformei de învăţare de la distanță conține 1200 de lecții video, peste 500 de suporturi didactice și 260 de cărți digitale, care au fost încărcate și stocate în biblioteca digitală. În prima etapă a proiectului ,,Educație Online” vor fi încărcate 2000 de lecții”, spune primarul general Ion Ceban.

Lecţiile online pot fi accesate pe canalele de Youtube și sunt difuzate prin intermediul a 3 operatori de televiziune IPTV (Moldtelecom, Starnet și Arax), precum și în grilele de emisie ale radiodifuzorilor cu acoperire națională

Proiectul „Educație Online” urmează a fi extins la nivel național, cu introducerea unui conținut didactic complex pentru noul an școlar 2020-2021. În acest sens, Primăria Chișinău împreună cu Ministrul Educației Culturii și Cercetării, vor semna un acord de colaborare.