Taxatorii din troleibuze și autobuze, echipați cu măști, mănuși, halate și viziere

foto: today.md (arhiva)

Taxatorii din troleibuzele și autobuzele din capitală sunt echipați cu măști, mănuși, halate și viziere, a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei Chișinău.

„Bugetarii au revenit la un program obișnuit de muncă. La fel, începând de astăzi transportul public lucrează în regim obișnuit și taxatorii au revenit la muncă. În transportul public este obligatoriu de a purta mască, mască improvizată sau alte materiale de protecție de unică folosință sau reutilizabile, eșarfe, fulare pentru a acoperi gura și nasul. Precizez că, aceste măsuri sunt luate pentru a evita contaminările și pentru protecția fiecărei persoane. Totodată încărcătura autovehiculului nu trebuie să depășească 35 de călători.
Vreau ca toți cetățenii să țină cont de aceste recomandări, pentru siguranța tuturor.

Dacă vor fi sau nu puse amenzi, vor face polițiștii. Dar eu cred că cel mai periculos este infectarea cu virusul și nu amenzile care pot fi aplicate.

La fel ca și înainte vom întreprinde toate măsurile de protecție, fiind echipați corespunzător taxatorii și șoferii. În transport va fi dezinfectant, iar autobuzele și troleibuzele dezinfectate la fiecare rotație”, a precizat edilul capitalei.

De asemenea, responsabilii de la primărie au precizat de ce unele rute de microbuz nu sunt pe linie. Un motiv ar fi că majoritatea șoferilor au peste 50 de ani și se includ în grupa de risc de infectare.