Mai puține inundații în capitală, după ce sute de guri de captare a apei au fost curățate

Inundații în capitală au fost mai puține, după ploaia din acest weekend. Potrivit primarului general Ion Ceban, acest lucru se datorează faptului că gurile de captare a apelor au fost curățate, iar apa de pe străzi a fost pompată.

Problemă care a fost lăsată de ani de zile este inundațiile în oraș atunci când plouă. S-a lucrat foarte mult, toate echipele de intervenție au ieșit pentru a înlătura consecințele. S-au curățat gurile de captare și s-a pompat apa de pe străzi”, a spus edilul.

Cât ține de strada Albișoara, au fost porțiuni care au fost inundate, iar în unele zone, unde erau de obicei inundații, acestea nu au fost înregistrate.

Edilul a punctat că trebuie regândit și realizat un plan concret de intervenție în orice situație.

„Unde putem acum soluționa această problemă, unde poate mai așteaptă, nu trebuie să ne ia apa prin surprindere, ci să facem tot posibilul ca pe viitor să concentrăm eforturile. Știu că este de durată și ar presupune și costuri. Dar trebui să vedem cum facem. Pentru ca să nu cumpărăm semnalizatoare de mii de lei pentru a le plasa că este zonă cu risc sporit de inundații. Dar să soluționăm problema. Să curățăm gurile de captare dar și alte măsuri”, a subliniat Ion Ceban.