Numărul angajaților infectați din instituțiile medicale în capitală a ajuns la 73 de persoane

După ce primarul general a dat indicații ca toți medici din capitală să fie testați la Covid-19, numărul persoanelor angajate în instituțiile medicale, atât municipale cât și private, a crescut la 73, dintre care 25 – medici, 35 asistente medicale, 6 infirmiere, personal auxiliar -1, serviciu personal-1, inginer-1, economist-2 și bufetieră -2. Despre aceasta s-a anunțat în cadrul ședinței Primăriei Chișinău din această dimineață.

Edilul capitalei a punctat faptul că medicii și personalul medical nu trebuie să economisească echipamentul medical, întrucât pune în pericol sănătatea sa și a altora din jur.

De precizat că testarea angajaților medicali a început acum 2 săptămâni la solicitarea lui Ion Ceban.

Cât ține de echipare, medicii sunt echipați corespunzător, spune edilul capitalei. Astfel, pe parcursul săptămânii trecute a continuat distribuirea către instituţiile medico-sanitare a Echipamentului pentru Protecție Personală (combinezoane şi măşti) în număr de 5300 din totalul de 10000 bucăți. De asemenea, cei de pe linia I au primit echipamente sub formă de donații din partea mai multor agenți privați.