Opoziția este gata să lase oamenii fără pensii și salarii pentru a salva 9 euro în buzunarul lui Șor | OPINIE

Opoziția moldovenească s-a pricopsit cu un instrument extrem de eficient de blocaj politic, care este Curtea Constituţională. Este opinia analistului politic Corneliu Ciurea, exprimată într-un editorial publicat de portalul politics.md.

Astăzi sîntem martorii unei coliziuni grave între necesitatea de a interveni ferm și neîntîrziat a Guvernului pentru a diminua consecințele nefaste ale epidemiei și jocul parlamentar al opoziției care se bazează pe exploatarea blocajelor care îi permite să fructifice ocaziile politice pe care i le pune la dispoziție criza pandemică în vederea șubrezirii și, în final, răsturnării puterii”, scrie Corneliu Ciurea

În opinia analistului citat, scenariul unei intervenții în forță a puterii pare neverosimil, iar o strategie mai fezabilă ar putea fi deconspirarea manevrelor opoziției prin demascarea complicităților cu oligarhii fugari.

Socialiștii deja sugerează faptul că multe energii ale opoziției se consumă în vederea salvării taxei aeroportuare de 9 euro în buzunarul celor care au fost deconectați de aparatele puterii în vara anului trecut. În pofida intenției Guvernului de a redirecționa o jumătate din acești bani (circa 150 de milione de lei anual) într-un fond de susținere al populației, această intenție a fost blocată de Curtea Constituțională”, mai scrie Corneliu Ciurea.