Platforma educatieonline.md a fost lansată. Ceban: Este o premieră pentru sistemul educațional

Platforma educatieonline.md, creată de Primăria Chișinău, a fost lansată astăzi. Site-ul dispune de o bibliotecă digitală, creată cu scopul de a asigura procesul de învățare la distanță a tuturor elevilor.

Potrivit primarului general Ion Ceban, biblioteca va conține în prima fază, aproximativ 2.500 de lecții video, iar în faza doi, circa 4.500 de lecții, pentru elevii claselor I-XII, la 15 discipline, inclusiv profil real/profil umanistic. 

La elaborarea conținutului video sunt implicați peste 300 de profesori din 69 de instituții de învățământ, fiind ghidați de mai multe echipe de experți, coordonatori, operatori și voluntari.

Educație Online va pune la dispoziție lecții înregistrate în format video, care au rămas a fi predate până la sfârșitul anului școlar 2019-2020, conform curriculumului național. Aceasta va fi o alternativă utilă pentru elevi, părinți și profesori.

„Ne propunem ca materialele educaționale în format video să fie transmise și prin intermediul televiziunii naționale și IPTV, pentru a asigura o accesibilitate maximă pentru toți copii. Mulțumesc tuturor pentru suportul acordat în realizarea proiectului. Este o premieră pentru sistemul educațional dar și pentru Republica Moldova”, a declarat Ion Ceban. 

Platforma a fost creată la inițiativa Primăriei Municipiului Chișinău, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, împreună cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și cu suportul mai multor donatori, dar și instituții neguvernamentale de expertiză în educație.