COVID-19 | Franţa prelungește măsurile de izolare până la 11 mai

Preşedintele Franţei Emmanuel Macron a anunţat luni că măsurile de izolare vor fi prelungite până la 11 mai, relatează AFP.

Cea mai strictă izolare trebuie să continue până luni, 11 mai”, a declarat Emmanuel Macron.

Luni, 11 mai nu va fi posibil decât dacă vom continua să fim civici, responsabili, să respectăm regulile şi dacă răspândirea virusului va continua să încetinească”, a adăugat preşedintele francez.

Franţa nu a fost „în mod evident suficient de pregătită” pentru criza cauzată de noul coronavirusul care a dezvăluit ”defecte”, a admis preşedintele francez Emmanuel Macron.

Chiar dacă ”epidemia începe să înceteze”, (…) au existat ”neajunsuri ca în toate ţările lumii, ne-au lipsit echipamente de protecţie, mănuşi, gel dezinfectant, nu am reuşit să distribuim atâtea măşti cât ne-am fi dorit”, a subliniat preşedintele francez, referindu-se la ”eşecurile” din care va trebui să ”tragem toate învăţămintele la timp”.

Graniţele Franţei cu ţările non-europene ”vor rămâne închise până la o nouă notificare”, a precizat preşedintele francez.

El a apreciat că Franţa şi Europa vor trebui să ajute Africa să lupte împotriva coronavirusului prin ”anularea masivă a datoriilor”.

Dincolo de o ”refinanţare” europeană, ”trebuie să ştim şi cum să-i ajutăm pe vecinii noştri din Africa să lupte împotriva virusului mai eficient, de asemenea să îi ajutăm din punct de vedere economic anulându-le masiv datoriile”, a spus Macron în cursul alocuţiunii televizate dedicate în special epidemiei de Covid-19 din Franţa.