OMOR în satul Zaim | O femeie a fost ucisă de hoții care au venit s-o jefuiască

Un bărbat în vârstă de 27 de ani și un minor de 17 ani, domiciliați în satul Zaim, raionul Căușeni, au fost reținuți fiind suspectați de omorul unei consătence, în vârstă de 76 de ani.

Cadavrul a fost descoperit în data de 1 aprilie, în gospodăria femeii. Victima locuia de una singură. Preliminar, medicul legist a stabilit că persoana ar fi decedat din cauza unor lovituri puternice în regiunea capului. De asemenea, în locuință polițiștii au depistat semne vizibile de furt.

În urma investigațiilor și acțiunilor de urmărire penală, suspecții au fost reținuți. Polițiștii au stabilit că, bănuiții au venit la furat, dar stăpâna i-ar fi prins, astfel aceștia s-au speriat și au lovit femeia în regiunea capului.

În cadrul audierilor, unul dintre bănuiți și-a recunoscut faptele.

În acest caz, a fost inițiată o cauză penală în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracţiunii de omor intenționat, iar bănuiții au fost reținuți pentru 72 de ore.

Dacă vor fi găsiți vinovați de instanța de judecată, aceștia riscă pedeapsă cu închisoarea de la 15 la 20 ani sau detenție pe viață.