CĂLIN: СКАЗОЧНЫЕ ДОЛБА… Totuși noi, moldovenii, suntem feerici. VIDEO

Totuși noi, moldovenii, suntem feerici. Totuși noi ne merităm soarta. Vai de capul nostru și borșul din el. Vai și-amar de copii noștri, pe care fără să vrem îi învățăm să trăiască fix ca noi.
Sau poate vreți să spuneți că ăștia pe care tocmai i-ați văzut nu sunt ca noi? Și nu sunt moldoveni? Nici ăștia care urmează nu sunt?
Noi suntem altfel. Mai elevați, mai culți, mai corecți. Atât de corecți încât ne apucăm să facem știri și scandal despre cum Ministrul Sănătății, a fost surprinsă după o zi de lucru fără Mască! Deci, vă închipuți? Dumbrăveanu era fără mască, urmând defapt recomandările Organizației Mondiale a Sănătății. Dar nu contează ce zice OMS, hai să o plefturim!
Toți cu Mască, da ea fără!
Cum și-a permis?
Nu mai zic de faptul că dacă o purta, era să fie blamată pentru altceva: Noi nu avem măști, da ea coțofana are! Fix ca babele din fața blocului, dacă nu ești curvă, ești narcoman și invers…
Dar haideți să vedem cine o caută de mască pe femeia care muncește ca un cal ca noi să scăpăm cu cât mai puține victime din toată prostia noastră. Veaceslav Negruță și Ilian Cașu. Primul nu vedea că Filat nu avea mască atunci când se lingea pe bot cu Șor și au infectat o țară întreagă cu virusul BEM, iar altul nu vedea cum șeful său de partid zboară din Marea Britanie în plină pandemie, tot fără mască.
Dar noi nu suntem nici ca ei, nu? Noi suntem mai buni decât Negruță și Cașu. Așa-i? Aha, precis… Ca și Jurnaliștii noștri care după ce l-au făcut cu ou și cu oțet pe Dodon pentru că a divulgat numele unei paciente, la nici o lună de la asta, publică singuri numele unui alt bolnav de covid. Duble standarte? Nu. Cum adică duble. Triple!
Nouă în general ne pace să triplăm totul. Sau pur și simplu să inventăm. De exemplu Interviuri pe surse în plină pandemie. După ce cu mare greu s-au developat fake-urile cu cumatru Radu si miile de morți de la spitalul Toma Ciorba, deja ziariștii se apucă să facă trimitere la surse medicale anonime – tot un fel de cumatri Radu, care tare mai luptă pentru adevăr, dar se ascund. Așa niște luptători neînfricați dar chișărcoși.
Despre disonanță cognitivă ați auzit, nu? Păi iată pe jurnaliștii moldoveni această disonanță nu-i deranjează. Pentru că ei sunt totuși feerici sau de poveste, cum li se mai zice în țara lui Putin. Dar de ce să mă mai ascund după aceste formulări diplomatice, dacă se poate spune direct: сказочные, нет Фееричные далба…
La revedere.