Cehia ar putea menţine graniţele închise şase luni din cauza virusului

Cehia plănuieşte să menţină graniţele închise pentru „multe luni”, a declarat duminică Roman Prymula, epidemiologul care conduce comitetul naţional de criză împotriva epidemiei, transmite dpa.

„Graniţele vor rămâne închise mai multe luni. Va depinde de situaţia din ţările vecine”, a afirmat Prymula, adăugând că ar putea fi vorba de şase luni.

Cetăţenii străini vor putea să plece din ţară, dar nu li se va permite să revină, a spus Prymula la postul de televiziune Prima.

Se vor face excepţii pentru persoanele care trăiesc aproape de frontieră şi fac naveta pentru a lucra în Austria sau Germania. Dacă vor fi găsite persoane care se vor folosi în mod fraudulos de această facilitate, ea va fi retrasă, a avertizat ministrul de interne Hamacek.

Şoferii de TIR-uri vor fi autorizaţi să tranziteze prin punctele de frontieră pentru a asigura continuitatea fluxului de mărfuri.

Guvernul de la Praga mai intenţionează să extindă controalele stricte la deplasările cetăţenilor, instituite pentru a opri răspândirea virusului.

„Paştele nu va fi ca de obicei”, a mai spus Prymula, precizând că oamenii nu îşi vor putea vizita familiile sau merge la biserică.

Cehia a înregistrat până acum 1.047 cazuri de infectare cu noul coronavirus, 19 persoane fiind tratate în secţii de terapie intensivă. Primul deces a fost înregistrat duminică.

Bărbatul în vârstă de 95 de ani a fost internat pe 18 martie când a fost testat pozitiv. El avea şi alte probleme de sănătate”, a declarat ministrul ceh al Sănătăţii, Adam Vojtech.

sursa: stiripesurse.ro