Decizii luate la ședința Celulei de criză: în transport vor fi instalate dozatoare cu dezinfectat

chisinau.md

Transportul public va funcționa la capacitate maximă, iar în unitățile de transport vor fi instalate dozatoare cu dezinfectat. Decizia a fost luată în această seară în cadrul ședinței Celulei de criză pentru supravegherea situației epidemiologice a infecției cu COVID-19 în municipiul Chișinău.

Astfel, în cadrul ședinței s-a decis:

  1. Crearea punctului de dirijare municipal, pentru acumularea, sistematizarea, generalizarea și transmiterea informațiilor către Centrul de Dirijare al Comisiei pentru Situații Excepționale Naționale
  2. Transportul public, autobuzele și troleibuzele, vor circula în continuare în regim obișnuit, la capacitate maximă, în orele de vârf, pentru a asigura deplasarea angajaților
  3. În continuare în stațiile de așteptare vor fi prezenți angajații forțelor de ordine și nu vor permite îmbulzeala și numărul depășit de pasageri în unitățile de transport
  4. S-a decis asigurarea în transportul public cu dozatoare cu dezinfectant pentru călători
  5. La Regia Transport Electric și Parcul Urban de Autobuze urmează să fie completat numărul personalului medical, pentru a verifica starea de sănătate, dimineața și seara, a angajaților. Propunerea va fi către angajații medicali din cadrul instituțiilor de învățământ, școli și grădinițe.
  6. Instituțiile medicale vor fi asigurate cu medicamentele necesare, echipamente de protecție, mănuși, halate, măști, ochelari, termometre, ect.
  7. Muncitorii din cadrul Întreprinderilor municipale, antrenați la asigurarea curățeniei în oraș, vor fi, la fel, asigurați cu toate cele necesare, pentru a putea activa în condiții sigure
  8. În prezent, suntem în căutare de soluții pentru a contracta transport, pentru a aduce personalul medical din suburbii și din alte localități în instituțiile care activează. Este vorba de acele localități, unde microbuzele private și-au sistat activitatea, în această perioadă.
  9. S-a decis crearea unei comisii privind gestionare mijloacelor bănești donate de către agenții economici și persoane fizice, cu scopul de a examina necesitățile instituțiilor medico-sanitare și de a repartiza eficient pentru procurarea celor necesare.

Amintim că, ieri, Parlamentul a declarat Stare de Urgență pentru 60 de zile. În același timp, Primăria Chișinău a lansat campania „Stai Acasă” cu scopul minimalizării răspândirii virusului Covid-19.