COVID-19 | R. Moldova sistează zborurile din și spre Spania și Franța

today.md

Din această noapte, zborurile din și spre Spania și Franța vor fi sistate. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu după ședința Comisiei naționale extraordinare pentru sănătate publică.

„Se sistează zborurile din Spania și Franța, este vorba despre Barcelona și Paris, iar de duminică seara vor fi sistate și zborurile din partea europeană. O să monitorizăm dacă nu e nevoie să sistăm și din alte părți geografice. Cetățenii străini nu vor putea utiliza zborurile pentru a veni în Moldova, cu excepția diplomaților acreditați”, a explicat premierul.

Totodată, Guvernul se află în contact permanent cu autoritățile din Ucraina și România, „în funcție de deciziile luate de vecini, ce ține de închiderea frontierei terestre, vor fi luate măsuri și de partea moldovenească”, a mai spus Ion Chicu.

Amintim că, la începutul acestei săptămâni au fost sistate toate zborurile din și spre Italia.

UPDATE // Ulterior premierul a venit cu o rectificare: „Pentru că avem informații că unii moldovenii deja s-au pornit spre aeroport, am decis să amânăm. Totodată, în noaptea de duminică spre luni vor fi sistate: Austria, Belgia, Cehia, România, Portugalia, Cipru… Dacă va fi necesar vom veni și cu alte decizii”, a precizat Ion Chicu.