Pasajul subteran de pe Viaduct va fi reparat în totalitate. Ceban: Primăria nu va cheltui niciun leu din buget

Pasajul subteran de pe Viaduct va fi reparat în totalitate și va fi redenumit în „Pasajul Istanbul”. Despre aceasta a anunțat primarul general al capitalei Ion Ceban.

Lucrările vor începe săptămâna viitoare și vor dura trei luni. Primăria nu va cheltui bani din bugetul municipal. Lucrările de reparație vor fi suportate de centrul comercial „Shopping MallDova”.

Astfel, vor fi reparate scările, va fi instalat sistemul de iluminare, vor fi create condiții pentru persoanele cu nevoi speciale, pereții vor fi construiți din material care vor rezista acțiunilor de vandalism, iar podeaua va fi restaurată, asta deoarece este din bucăți de granit.

Intenția noastră de reabilitare a pasajelor subterane este axată pe donații și parteneriate publice-private. Astfel, trecerile subterane reabilitate vor purta numele marilor orașe sau țări din toată lumea

În acest sens, trecere subterană de la Viaduct va avea denumirea „Istanbul” și urmează ca alte subterane din Chișinău să prindă viață cu noi denumiri „București” „Moscova” „Bruxelles” „Tel Aviv” „Viena” „Baku”, iar în interiorul lor vor fi redate peisaje a celor locații care le poartă numele”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Municipalitatea își propune ca în viitorul apropiat să reabiliteze mai multe treceri subterane, astfel ca acestea să devină accesibile și să nu fie periculoase pentru cetățeni.

Ion Ceban a precizat că a fost finalizată misiunea de audit în sensul posibilităților de îmbunătățire a modului de gestionare a pasajelor subterane, unde au fost depistate foarte multe încălcări.

„Constat că și în acest domeniu am găsit un mare dezastru ca și în altele de fapt, lucruri care urmează să le aducem la normalitate. O parte din documente pe care le putem face public, vor fi plasate pe site-ul primăriei”, a conchis primarul.