Ceban: Cineva a îngropat 7 milioane de euro în timpul reparației bd. Ștefan cel Mare

chisinau.md

Primăria Chișinău a primit rezultatele unui audit extern independent cu privire la reparația bulevardului Ștefan cel Mare. În cadrul unei emisiuni la TVC 21, primarul general Ion Ceban a declarat că rezultatele sunt groaznice și dezamăgitoare.

Pot spune cu toată responsabilitatea că cineva a îngropat 7 milioane de euro în timpul reparației bulevardului Ștefan cel Mare. Asfaltul la opriri și în alte locuri nu este bun din cauza creșterii procentului de bitum și a nerespectării a majoritatea tuturor standardelor”.

Edilul a mai spus că o serie de proceduri legale au fost efectuate pe această temă.

Vă reamintim că examinarea reparației drumului de pe bulevardul Ștefan cel Mare a fost lansată în noiembrie anul trecut. Pentru acest fapt, bucăți de asfalt au luate drept probă, pentru a face testări.

Reparația bulevardului Ștefan cel Mare din Chișinău a început în 2015 ca parte a unui proiect de reabilitare a 6 străzi din Capitală.

În ciuda faptului că lucrările pe bulevardul Ștefan cel Mare din Chișinău au fost finalizate în 2017, certificatul de acceptare nu a fost semnat până acum, deoarece au fost descoperite deficiențe. În plus, de îndată ce asfaltul în multe locuri a fost puternic deformat, au apărut fisuri și gropi în el.