Agonia marginalilor

Inainte de căderea comuniștilor, era in voga un procedeu – blocarea tribunei parlamentului. O făceau de-obicei partidele marginale, pentru ca măcar cumva sa apara la știri in ipostaza oamenilor care lupta. 

Doar ca spectatorii acestor show-URI au înțeles destul de repede pentru ce lupta acei măscărici – nicidecum pentru oamenii de rând, ci pentru propriul rating și vizibilitate. Destul de repede aceste spectacole au început sa displacă iar ca efect avem dispărute cel puțin doua partide destul de promițătoare pe timpuri – AMN și PPCD. 

Situația se repeta și acum. In lipsă totala de argumente, marginalii de azi, de aceeași sorginte defapt ca și AMN-ul sau PPCD-ul au recurs la vechiul procedeu – show-ul din Parlament cu blocarea tribunei.

Asta înseamnă că undeva pe aici începe și finalul lor, catalizat de greata pe care o provoacă aceste spectacole, o greata amestecată cu dezamăgirea celei mai impotente guvernări – cea a Maiei Sandu. 

Cel mai probabil vor urma tentative de proteste, însă acestea, intr-un cupaj extrem de toxic cu Usatîi sau talibanii lui Candu vor avea efect invers. 

E un proces firesc de epurare a clasei politice. Și el e in plină desfășurare

Gabriel Călin, pentru Today