Ion Ceban: Nimeni, mai frumos și cu atâta duioșie, nu a descris în versuri chipul mamei decât Grigore Vieru

chisinau.md

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a depus astăzi flori la bustul marelui poet, care astăzi ar fi împlinit 85 de ani. Potrivit lui Ceban, creațiile lui Vieru sunt apreciate și de copiii săi.

„Prin poeziile sale marele poet a descris dragostea de ţară şi de neam. Lucrările lui sunt învățate astăzi și vor fi transmise urmașilor noștri. Nimeni mai frumos și cu atâta duioșie nu a descris în versuri chipul mamei decât, Grigore Vieru. Este poetul care a dat viață cunoscutului Abecedar „Albinuţa”, carte de căpătâi pentru mai multe generaţii de copii”, a precizat Ion Ceban.

Edilul capitalei a mai adăugat că Grigore Vieru va rămâne viu prin versurile sale cântate de marii artiști.

Evenimentul nu a putut trece fără unele probleme. Unii dintre cei prezenți, au început să îl fluiere pe edil, însă, Ion Ceban a zis că îi respectă pe toți și fiecare are dreptul să își exprime părerea.

Amintim că poetul a decedat pe 18 ianuarie 2009, după ce a fost implicat într-un grav accident rutier. Automobilul în care se afla s-a izbit violent de suportul unui panou de publicitate plasat în mijlocul șoselei, în regiunea comunei Dănceni, raionul Ialoveni.