Șoferii de microbuze, amăgiți la pompă de către o firmă din Capitală | VIDEO

Activitatea ilegală a unei firme care vindea produse petroliere a fost deconspirată de polițiști.

În urma verificărilor, s-a constatat că produsele petroliere erau comercializate conducătorilor auto, care alimentau unitățile de transport de pe rutele urbane a municipiului Chișinău.

Potențialii cumpărători achitau circa 16,0 lei pentru un litru de combustibil, iar achitarea se efectua în numerar, pentru a nu se elibera bon fiscal sau alte acte de evidență contabilă. Totodată, în aparatul de casă al întreprinderii au fost depistate mijloace bănești nedeclarate.

La fel, s-a stabilit că pompele induceau în eroare consumatorii depășind de 7 ori limita admisibilă.

Pompele de alimentare cu combustibil au fost sigilate, iar polițiștii continuă cercetările pentru a stabili toate circumstanțele pentru luarea unei decizii  legale.

Valoarea totală a prejudiciului cauzat se estimează.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză contravențională pentru ”Comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere nemijlocit din autocisterne, din canistre sau din alt ambalaj, precum şi comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale în alte locuri decît staţiile de alimentare autorizate”, iar dacă vinovăția va fi demonstrată, persoana juridică riscă amendă în mărime de 30 000 lei.