Va fi instituită Fundația de dezvoltare a Chișinăului. Ceban: Încurajez investitorii să se implice

La Primăria Chișinău urmează să fie instituită Fundația de dezvoltare a Chișinăului. Cel puțin asta spune primarul general al capitalei, Ion Ceban, în urma unei întrevederi cu reprezentanții Asociației Businessului European.

Ceban a punctat că obiectivele de bază sunt dezvoltarea infrastructurii, transparentizarea activității Primăriei Chișinău, astfel, să municipalitatea să fie transformată într-o fabrică mare de servicii calitative. 

10A20053-B365-49B9-A20D-809632C16D20
41C0A94D-C9B2-45DF-933B-0FE80284E07C

„Mesajul meu anterior, dar și astăzi, a fost clar: deschidere totală pentru business și încurajarea acestuia pentru investiții în Chișinău, dar în limita legii.

Repet, Chișinăul are potențial economic, nevalorificat pe deplin până acum, iată de ce încurajez investitorii, toți cei doritori de a se implica în tot ce ține de dezvoltarea economiei pe teritoriul municipiului”, a declarat Ion Ceban. 

EAB0E7DD-DDA9-49E5-8B35-56404E13807C

Ceban a subliniat că a văzut o deschidere din partea participanților și dorința de a se implica în diverse proiecte, iar responsabilii de la primărie sunt gata să îi susțină. „Și la aceasta întâlnire am auzit că este pentru prima data când administrația capitalei are viziuni clar definite și vine cu propuneri, dar și susținere. Nu este o noutate, toți asta spun și declar cu toată certitudinea că doar împreuna cu toții vom putea schimba lucrurile în municipiul Chișinău”.

Într-un final reprezentanții EBA au propus să fie creat un consiliu economic pe lângă primărie. Însă, primarul general le-a comunicat că are un plan de a crea Fundația de dezvoltare a Chișinăului, care să fie creată și să fie condusă de