Suburbiile Chișinăului, mult mai dezvoltate. Ion Ceban: Municipalitatea va finanța în proporție de 70% cele mai importante proiecte

Primăria Chișinău urmează să finanțeze în proporție de 70 la sută proiectele de dezvoltare a suburbiilor. Cel puțin asta spune primarul general, Ion Ceban, în urma unei ședințe cu primarii localităților suburbane, care și-au prezentat proiectele prioritare. 

Primarul general a subliniat că în acest an municipalitatea va oferi un buget de două ori mai mare suburbiilor, dar este condiționat. Sursele financiare vor fi transferate suburbiilor, doar după ce fiecare primar va prezenta clar fiecare proiect separat. Restul 30% urmează să fie cofinanțate de autoritățile locale.

Proiectele prioritare pentru acest an sunt: 

– Infrastructura socială, școli și grădinițe 

– Apeduct și gazificare 

– Drumuri 

– Transport 

Am reușit aseară în ședința cu primarii de suburbii să repartizăm pentru fiecare localitate bani care vor fi redirecționați pentru a implementa prioritățile enumerate mai sus. 

Am cerut tuturor primarilor să conlucreze cu serviciile municipale şi să selecteze cele mai importante necesități”, a punctat Ion Ceban. 

În cadrul ședinței, primarii localităților suburbane au reiterat despre necesitatea continuării proiectelor aflate în derulare și au declarat că vor face tot posibilul pentru a realiza sarcinile propuse. 

Mereu am declarat susținere pentru localitățile suburbane, dar este necesară contribuția și implicarea primăriilor locale. Proiectele începute, trebuie să fie continuate finalizate”, a conchis primarul general al capitalei, Ion Ceban.