Contrabandă cu țigări la Criva: 15 mii de pachete cu țigări urmau să ajungă în UE | VIDEO

Polițiștii de frontieră au contracarat o tentativă de transportare ilegală peste frontiera de stat a 15 mii de pachete cu țigări. Produsele de tutungerie urmau să ajungă pe piața neagră din Uniunea Europeană. Reținerea a fost consemnată în seara zilei de 23 ianuarie curent, pe sectorul de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Criva.

Echipa de lucru a observat un automobil de model Mercedes, cu numere de înmatriculare moldovenești, ce staționa neregulamentar în zona de frontieră. La volanul microbuzului se afla un tânăr de 23 de ani. În urma controlului efectuat, poliţiştii de frontieră au depistat în interiorul autovehiculului patru colete a câte 500 pachete de țigări.

La scurt timp, în apropierea automobilului, pe malul râului Prut au fost găsite încă 22 colete cu țigări, două telefoane mobile şi o pereche de încălțăminte din cauciuc pentru pescari, iar pe râul Prut a fost identificată o barcă gonflabilă în care se aflau alte patru colete cu țigări. În total, numărul coletelor este de 30, cu 15 mii pachete cu țigări de aceiași marcă.

Totodată, au fost observate cinci bărbați, care aveau un comportament dubios și se plimbau haotic în apropierea localității Criva. Imediat, angajații SPF ”Criva” şi Direcției Regionale Nord au reacționat prompt și au reținut bărbații.

Aceștia s-au dovedit a fi locuitori ai raionului Briceni, cu vârstele cuprinse între 18-30 ani. Persoanele s-au eschivat de a oferi careva detalii, însă reieșind din complexitatea cazului, a fost pornită cauza penală conform prevederilor art. art. 27, 362 CP.