Greceanîi a anunțat prioritățile Parlamentului în sesiunea de primăvară-vară

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a declarat, după ședința convocată la Președinție de șeful statului Igor Dodon, că prioritatea Parlamentului în sesiunea de primăvară-vară va fi controlul implementării legilor, în special a celor cu caracter social votate de Legislativ la sfârșitul lui decembrie 2019.

Speakerul a anunțat că deputații vor reveni la muncă pe data de 17 ianuarie, iar primele ședințe plenare vor avea loc pe data de 6 și 7 februarie.

Ședințele plenare ale Parlamentului, conform prevederilor legale, vor începe în februarie. Primele ședințe vor avea loc pe 6-7 februarie. Se pregătește agenda. Biroul Permanent se va convoca și va vedea care sunt prioritățile”, a declarat speakerul.

Greceanîi a precizat că în această sesiune vor fi examinate mai multe proiecte de lege cu caracter prioritar ce vor fi trimise în Parlament de Guvern.

Sunt unele proiecte care vor veni de la Guvern și pe care va fi necesar să le examinăm în mod prioritar, dar și inițiativele deputaților pe care trebuie să le discutăm”, a menționat speakerul.

Șeful Legislativul a declarat că în această sesiune urmează să fie dezbătute și votate proiectele de lege lansate de peședintele țării, Igor Dodon, cu privire la implementarea programelor de stat în satele moldovenești de aprovizionare cu apă potabilă, salubrizare, iluminare stradală și încheiere a procesului de gazificare a localitățilot rurale.

”Inițiativele lansate de președinte vor fi examinate de Parlament. Dacă va fi necesar să rectificăm bugetul de stat o vom face, dar dacă se vor găsi surse pe intern, cred că putem să implementăm aceste proiecte care sunt necesare”, a declarat Greceanîi.

Prioritar pentru Parlament, susține speakerul, va fi monitorizarea implementării legilor adoptate, în special acele legi sociale adoptate în luna decembrie 2019 cu privire la indexarea pensiilor, majorarea salariilor, a alocațiilor sociale, acordarea ajutorului anual unic.

Totodată, președintele Parlamentului a salutat activitatea consolidată a celor trei structuri ale statului: Președinția, Parlamentul și Guvernul.