Primăria Capitalei caută soluții pentru problema maidanezilor

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a avut astăzi o întrevedere cu un grup de specialiști din cadrul Clinicii veterinare municipale din orașul Kiev.

Medicii Clinicii veterinare din capitala Ucrainei, alături de reprezentanții Centrului de sterilizare a populației canine din Chișinău, realizează în perioada 25-31 decembrie, curent, acțiuni comune în baza schimbului de experiență dintre serviciile de ecarisaj din cadrul celor două municipalități.

Vizita specialiștilor ucraineni la Chișinău are ca scop instruirea angajaților serviciilor municipale de profil, în sensul utilizării practicilor umane de prindere a animalelor fără stăpân, precum și sterilizarea acestora.

Edilul capitalei a menționat în cadrul discuțiilor că schimbul de experiență între medicii veterinari și specialiștii serviciului de ecarisaj din Chișinău și Kiev va continua.

„În zilele următoare vom expedia în adresa primarului orașului Kiev, Vitali Kliciko, o solicitare, astfel ca în luna ianuarie 2020, un grup de specialiști din Chișinău să se deplaseze pentru instruiri la Clinica veterinară municipală din capitala Ucrainei”, a conchis, Ion Ceban.

Primarul capitalei a reiterat despre soluționarea cât mai urgentă a problemei câinilor maidanezi în Chișinău, deoarece mulți ani acest subiect a fost neglijat de autorități.