Primarul General Ion Ceban: ,,Personal voi atenționa organele de drept, dacă se va afla că un funcționar ia mită“

Proprietarii firmelor de construcții sunt avertizați de către primarul de Chișinău, Ion Ceban, să renunțe la practica dării de mită. Ion Ceban a declarat, în cadrul unui video cu președintele statului Igor Dodon, că va atenționa organele de drept, dacă se va afla că un funcționar ia mită. 

În ceea ce ține de construcții este ca și în cazul gheretelor sau panourilor stradale. Aici, la fel, vom interveni foarte dur. I-am atenționat pe toți constructorii că nu va mai fi la fel, așa cum a fost până acum, cu tot felul de scheme de corupție”, a declarat Ion Ceban. 

Acesta a adăugat că Primăria optează pentru automatizarea procesului de documentație a actelor permisive, iar primele rezultate vor fi vizibile deja într-o lună. Și președintele Igor Dodon a declarat că nu va tolera actele de corupție la Primăria Chișinău. 

Autorizațiiile de construcții, contrar legii, costau de la 50 până la 100 de mii de euro. Sunt deja indivizi care s-au apropiat de primărie și domnul primar le-a spus că o să le rupă capul. Vreau să le spun agenților economici: lăsați chestiile astea, nu umblați la primărie, cu mită, așa cum a fost anterior. O să fiți documentați”, a declarat Igor Dodon.