Vlad Filat a fost eliberat

Fostul prim-ministru condamnat la 9 ani de privațiune de libertate în 2016 a fost eliberat condiționat din penitenciar astăzi, 3 decembrie, după ce a ispășit 2/3 din termenul de detenție. În acest termen este inclusă și perioada de care statul l-a absolvit din cauza conditiilor inumane de detenție în baza unei decizii CEDO (exact ca în cazul Șoltoianu)

Potrivit primelor declarații ale fostului președinte PLDM, astăzi acesta va merge să-și viziteze părinții.

„Vă rog să înțelegeți, sunt într-o stare… Acum mă duc acasă, acum mă duc să-mi vizitez părinții, vreau să petrec timpul cu ei. Astăzi sigur nu voi participa la nicio emisiune sau televiziune. Încercați să înțelegeți. Ulterior o să revin cu alte comentarii. Vă mulțumesc”, a comunicat Vlad Filat pentru Ziarul de Gardă.

Totuși problemele cu legea ale lui Filat nu se termină aici, pentru că un alt dosar în care ex-premierul este acuzat de spalare de bani in proportii deosebit este acum pe rol. Dacă va fi gasit vinovat Filat mai riscă alți 10 ani de detenție.

Amintim că Filat a fost reți­nut pe 15 octom­brie 2015, chiar în sala de ședințe a Parlamentului, în urma unui auto­de­nunţ al lui Ilan Şor, care a declarat că i-ar fi ofe­rit lui Filat mită în valoare de 250 de mili­oane USD.