Maia Sandu, dezamăgită de rezultatul alegerilor: Oamenii au pierdut un potențial primar bun. Urmează o perioadă grea

Premierul Maia Sandu a susținut astăzi un scurt briefing de presă în care a mulțumit cetățenilor pentru că și-au exercitat dreptul la vot. Totodată, Maia Sandu și-a exprimat regretul că Andrei Năstase, candidatul ACUM la funcția de primar al Chișinăului, a pierdut alegerile.

Cred că oamenii au pierdut un potențial primar bun, dar democrația este un exercițiu permanent. Nicio victorie, nicio înfrângere nu sunt definitive”, a declarat premierul, menționând că-l așteaptă pe Andrei Năstase să revină cât mai curând la Guvern.

Maia Sandu a ținut să-i amintească lui Ion Ceban, candidatului PSRM care a câștigat scrutinul de ieri, să respecte promisiunile făcute cetățenilor.

„Am pierdut o bătălie, dar adevărata luptă împotriva corupției încă se duce. Urmează o perioadă grea în care va fi clar dacă toți din majoritatea parlamentară au fost sinceri atunci când și-au asumat reforma justiției. Igor Dodon trebuie să renunțe la jocurile de sub masă prin care subminează această reformă. Noi vom lupta pentru o justiție adevărată. Sunt pregătită să lupt de aici, din Guvern, sau din stradă.

Cea mai mare victorie este că alegerile au fost libere. Guvernul va lucra cu toți primarii și autoritățile publice locale. Acum toți la lucru”, a conchis Maia Sandu.

Amintim că alegerile din Capitală au fost câștigate de Ion Ceban, cu 52.39%. Andrei Năstase a acumulat 47.61%.