Un bărbat din Leova, scos fără suflare din beci

protv.ro

Un bărbat, în vârstă de 58 de ani, din orașul Leova a fost găsit fără suflare în beci. Acesta s-ar fi intoxicat cu gazele toxice emanate în urma procesului de fermentare a vinului. Corpul neînsuflețit al bărbatului a fost extras de localnici. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

Un alt bărbat din orașul Tvardița, raionul Taraclia, la fel, s-a intoxicat cu dioxid de carbon, însă a scăpat cu viață. Potrivit IGSU, acesta a intrat în beciul casei și nu a mai reușit să iasă. Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, a fost scos la suprafață de către salvatori, fiind ulterior transportat la Spitalul raional.

În acest context, IGSU îndeamnă cetățenii să fie foarte prudenți, în perioada fermentării vinului. Pentru a evita cazurile de intoxicație cu dioxid de carbon, acumulat în beciurile proprii, specialiştii recomandă ca oamenii să nu intre în încăperile unde se fermentează vinul dacă acestea nu sunt dotate cu ventilație corespunzătoare. Mai mult, este recomandat ca procesul de fermentare să fie petrecut în încăperi deschise sau la aer liber. Persoanele sunt rugate să verifice cantitatea de oxigen din încăpere în care se acumulează gaze în urma fermentării vinului. Cea mai simplă metodă de a verifica prezența oxigenului într-o încăpere este prin aprinderea unei lumânări. Lumânarea stinsă, înseamnă lipsa de oxigen. În acest caz oamenii sunt rugați să părăsească imediat încăperea. Salvatorii îndeamnă oamenii să anunţe apropiații că intenționează să intre într-o astfel de încăpere. In cazul in care exista deja o victimă este importanta apelarea imediata la serviciile de urgența, pentru ajutorul calificat. O persoană intoxicată cu dioxid de carbon poate fi salvată, dacă este scoasă imediat din mediul toxic la aer curat.