VIDEO | Igor Dodon a rostit un discurs de la tribuna Adunării Generale a ONU

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a rostit, pentru prima dată, un discurs de la tribuna Adunării Generale a ONU, în cadrul celei de-a 74-a sesiuni. Șeful statului a vorbit despre cele mai actuale aspecte ale politicii interne și externe a Republicii Moldova, inclusiv consensul intern cu privire la crearea noii majorități parlamentare și a Guvernului, scoaterea statului din captivitatea forțelor oligarhice și susținerea consolidată din partea celor mai importanți parteneri de dezvoltare.

„Am comunicat șefilor de stat din întreaga lume despre cele mai actuale aspecte ale politicii interne și externe a Republicii Moldova, inclusiv consensul intern cu privire la crearea noii majorități parlamentare și a Guvernului, scoaterea statului din captivitatea forțelor oligarhice și susținerea consolidată din partea celor mai importanți parteneri de dezvoltare.

Am accentuat subiectul depopulării Republicii Moldova, dar și coexistența armonioasă a peste o sută de etnii în societatea noastră multietnică”.

Totodată, Igor Dodon a relatat despre strategia prezidențială privind promovarea unei politici externe echilibrate și necesitatea respectării statutului de neutralitate militară a Republicii Moldova, despre importanța reglementării conflictului transnistrean.

Amintim că Igor Dodon se află într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii.