VIDEO | Activistul Pavel Grigorciuc, reținut pentru că a lovit un procuror

fb.com

Activistul civic Pavel Grigorciuc a fost reținut astăzi de către ofițerii Procuraturii pentru Combaterea Crimelor Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Acesta este bănuit „de comiterea, la 11 septembrie 2019, a unui act de huliganism împotriva unui procuror”.

Incidentul a avut loc în după amiaza zilei de miercuri, 11 septembrie 2019, în timp ce procurorul Nicu Șendrea ieșea din Curtea de Apel Chișinău. Grigorciuc i-a aplicat acestuia lovituri în diferite regiuni ale corpului, astfel încât procurorul a ajuns la spital.

Dat fiind faptul că reținutul a comis fapte similare în trecut, potrivit legii, acesta riscă o pedeapsă în formă de amendă în mărime de la 750 la 1350 unităţi convenţionale (1 unitate convențională este echivalentă sumei de 50 lei) sau o pedeapsă cu închisoarea de până la 5 ani”, se menționează într-un comunicat de presă al PCCOCS.

Amintim că Pavel Grigorciuc l-a agresat fizic și pe deputatul democrat Sergiu Sîrbu, în martie 2019.  La fel, alături de alte 6 persoane numite „grupul Petrenko”, a fost condamnat penal pentru organizarea dezordinilor în masă, după ce în septembrie 2015 s-au încăierat cu forţele de ordine în timpul manifestaţiilor din faţa Procuraturii Generale.

Tot în 2015, Pavel Grigorciuc a primit interdicție de intrare în Ucraina pe motiv că ar reprezenta ”o amenințare, actuală sau potențială, la adresa intereselor naționale, securității naționale și integrității teritoriale”.