Slusari a intrat în posesia raportului Kroll 2, dar nu-l publică. Cum motivează deputatul

Deși una dintre revendicările protestelor comune ale PAS și DA dinaintea alegerilor parlamentare a fost publicarea raportului Kroll2, nici după ce au ajuns la guvernare cele două partide nu au reușit să o facă.

Potrivit deputaților din actuala coaliție de guvernare, până acum aceștia nu au avut acces la documentul secretizat, iar instituțiile statului care l-au avut în posesie refuzau sa-l ofere.

Ieri, 2 iulie, Comisia Parlamentară de Anchetă a intrat totuși în posesia documentului, dar spune reprezentantul acesteia, raportul nu este complet. Mai mult ca atât, reprezentanții companiei Kroll, care s-au aflat ieri la Chișinău, le-ar fi cerut deputaților să nu-l publice pentru că publicare raportului ar prejudicia considerabil procesul de recuperare a banilor.

A. Slusari, deputat PPDA: Eu întotdeauna am respectat, respect și voi respecta normele democratice. În Comisia de anchetă toate deciziile se iau colegial. Mâine avem ședința Comisiei, la care vom decide asupra publicării raportului Kroll 2.

Potrivit unor voci de la Chișinău, coaliția PSRM-ACUM evită să publice raportul și din cauza faptului că printre beneficiarii finali ai banilor furați din BEM, în afară de numele deja cunoscute, s-ar număra și nume grele aflate la guvernare și persoane apropiate acestora.