O femeie din Florești, lovită de un șofer beat și lăsată să moară în stradă

O femeie de 59 de ani a fost tamponată mortal de un șofer și lăsată în plină stradă. Accidentul a avut loc astăzi dimineață, în jurul orei 05:00. Potrivit INP, femeia efectua servicii de salubrizare pe marginea carosabilului din satul Ion Vodă, raionul Florești, când a fost lovită de un Opel Zafira, la volanul căruia se afla un bărbat de 44 de ani, din localitatea Gura Camencii, același raion.

Conducătorul auto a fugit de la locul producerii accidentului, iar femeia a decedat în scurt timp la spital, din cauza traumelor primite. După indicii și după elementele mașinii, găsite la locul accidentului, inspectorii Regimentului de patrulare nord au pornit pe urmele individului. Acesta a fost reținut la aproximativ 10 km de la locul tragediei. Fiind testat cu aparatul alcoolscopic, în aerul expirat de acesta a fost depistat 0, 82 mg/l.

Femeia era îmbrăcată în vestă reflectorizantă și se afla pe marginea carosabilului, dar asta nu l-a împiedicat pe bărbatul în stare de ebrietate să o tamponeze și să fugă. El și-a recunoscut vina. Fiind întrebat de ce a părăsit locul accidentului și nu a acordat ajutor pietonului, acesta a declarat că s-a speriat.

Un caz similar a avut loc ieri dimineață, în satul Hănăseni, din raionul Cantemir. Un bărbat în vârstă de 29 de ani, care conducea un Opel Vectra, a fugit după ce a tamponat un biciclist de 73 de ani. Mașina acestuia a fost găsită ascunsă în ograda unui localnic, iar șoferul a fost depistat în stare de ebrietate avansată- 0, 91 mg/l în aerul expirat.

Ambii conducători auto, atât din nordul, cât și sudul țării, vor fi pedepsiți conform legii.