Codreanu a demis conducerea Pieței Centrale. Astăzi vor fi numiți alți șefi

publika.md

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a demis vineri conducerea Î.M. „Piața Centrală”, din cauza acuzațiilor de corupție din partea comercianților și agenților economici care activează pe teritoriul pieței, față de administrația întreprinderii.

Potrivit lui Codreanu, în adresa Primăriei Chișinău parvin informații privind perceperea ilegală a taxelor, neeliberarea bonurilor fiscale sau aplicarea de presiuni asupra agenților economici care activează de mai mulți în perimetrul pieței etc., deși administrația Î.M. „Piața Centrală” a fost schimbată în luna aprilie curent.

Acum două luni, am avut cerințe clare față de noua administrație a Pieței: promovarea intereselor producătorilor autohtoni, eliminarea corupției, asigurarea calității produselor agroalimentare, crearea spațiilor de comerț modernizate și salubrizarea eficientă a perimetrului zonei de comerț. Spre regret nu s-a ținut cont de acest mesaj”, a menționat Codreanu.

Pentru a debloca situația, începând de astăzi, 24 iunie, va fi numită o nouă administrație a Pieței, până la organizarea unui concurs de către de către Consiliului municipal Chișinău. În același timp, va fi inițiată o misiune de audit pentru evaluarea activității economico-financiare a întreprinderii.

De asemenea, pe ordinea de zi a ședinței CMC va fi înaintat un proiect de decizie cu privire la crearea Consiliului de Administrare al Î.M. „Piața Centrală”, în calitate de organ ierarhic de control. m

Municipalitatea a expediat demersuri oficiale în adresa Procuraturii Anticorupție și a Ministerului Afacerilor Interne, pentru a lua măsurile necesare pe cazurile de corupție enunțate.