Grup criminal, reținut pentru omor și huliganism | VIDEO

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații și Direcției Generale Urmărire Penală sub conducerea procurorilor Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au documentat activitățile ilegale ale mai multor persoane implicate în comiterea infracțiunii de omor și huliganism.

Acțiunile de urmărire penală și măsurile speciale de investigație au fost efectuate în cadrul a două cauze penale, care vizează omorul unui bărbat de 39 de ani, din Nisporeni comis la 25 mai, 2019, ca urmare a unor acțiuni huliganice a unui grup de persoane cu folosirea de către aceștia a armelor de foc.Imediat după comiterea infracțiunii a fost identificat și reținut un bărbat de 24 de ani, domiciliat în aceeași localitate, de la acesta fiind ridicată arma din care au fost efectuate împușcăturile în direcția victimei.

În cadrul acțiunilor întreprinse, s-a stabilit implicarea la comiterea infracțiunii a încă patru persoane, cu vîrstele cuprinse între 21 și 38 de ani, care s-au eschivat de organul de urmărire penală, ascunzându-se pe teritoriul mun. Chișinău.La 18 iunie, cele patru persoane au fost localizați în mun. Chișinău, unde cu suportul angajaților Brigăzii de poliție cu destinație specială ”Fulger” au fost reținuți.În cadrul acțiunilor de reținere și percheziție la aceste persoane au fost depistate și ridicate mai multe arme și muniții, legalitatea deținerii cărora la moment este verificată.

Acţiunile de urmărire penală şi măsurile speciale de investigaţii pe aceste cauze penale continua, iar dacă va fi demonstrată vinovăția, pentru săvîrșirea infracțiunii de omor suspecții riscă pedeapsă cu închisoare până la 20 de ani sau detenție pe viață, iar pentru săvîrșirea huliganismului agravat riscă închisoare pînă la 7 ani.