Angela Merkel, cuprinsă de tremur câteva minute în cadrul unei ceremonii oficiale | VIDEO

Angela Merkel a fost cuprinsă de tremurături pentru mai multe minute în timpul ceremoniei oficiale cu noul președinte ucrainean, Volodimir Zelenski, marți, la Berlin, relatează AFP.

Cancelarul a fost victima unei stări de rău în timp ce aștepta, alături de președintele ucrainean, parada militară la Cancelaria de la Berlin, unde temperatura a fost marți aproape de 30 de grade.

Aceasta a încercat în mod vizibil să își atenueze tremurul în timpul imnurilor german și ucrainean.

Întrebată de jurnalişti dacă sunt motive de îngrijorare în privinţa sănătăţii sale, Angela Merkel a spus că nu e nimic serios. Era doar deshidratată.

”Am băut cel puțin trei pahare de apă, care mi-a lipsit în mod evident și acum mă simt foarte bine”.

Presa germană citează un specialist care spune că nu i se par întemeiate suspiciunile unui eventual Parkinson în cazul Angelei Merkel și mai degrabă i se pare că e vorba despre o deshidratare, când se pierd electroliți, mai ales că la Berlin este foarte cald. În plus, Angela Merkel și-a revenit foarte repede după aceea, ceea ce îndepărtează ideea unei afecțiuni mai grave.

Şi totuşi nu e prima dată când trece prin astfel de momente. Presa germană scrie că i s-a făcut la fel de rău în timpul unei vizite în Mexic.

Merkel, care se va retrage din politică la sfârșitul mandatului, cel târziu în 2021, va împlini 65 de ani luna viitoare.