Renato Usatîi lăsat de noul regim să revină acasă

După ce a fugit și s-a ascuns prin diferite țări de Autoritățile Republicii Moldova, Guvernare instaurată la Chișinău a făcut posibilă întoarcerea în Republica Moldova a liderului Partidului Nostru – Renato Usatîi.

Acesta a revenit în Republica Moldova ieri, 16 iunie, iar la intrarea în țară fusese preluat de oamenii legii și escortat la Chișinău la sediul procuraturii PCCOCS. După mai multe ore de audieri, procurorii l-au lăsat să plece acasă sub control judiciar după ce au anulat decizia anterioară prin care acesta urma să fie arestat și plasat sub strajă.

Totul a fast posibil la numai câteva zile de la demisia Guvernului Filip și preluarea puterii de către Maia Sandu, Andrei Năstase și Igor Dodon. Potrivit lui Usatîi, el și partidul lui susțin Noul Guvern și Coaliția Parlamentară.

Nimeni nu va mai folosi Partidul Nostru pentru a atinge scopuri politice. Vom acționa doar în interesul Republicii Moldova, a spus Usatîi în momentul în care a ieșit din clădirea președinției, subliniind că a sprijinit necondiționat noua guvernare, dar va avea propuneri pentru accelerarea proceselor inițiate de majoritatea parlamentară.