Marele „patriot” al lui Năstase, Macovei, luat la bani mărunţi de Ziarul de Gardă: Locuieşte într-o casă de lux şi foloseşte maşina de serviciu în scopuri personale

zdg.md

Locuieşte într-o casă de lux şi foloseşte maşina de serviciu în scopuri personale, deşi are în proprietate un automobil de lux. Este profilul lui Anatolie Macovei, fostul șef al Direcției Protecția Martorilor din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, realizat de jurnaliştii de la Ziarul de Gardă, încă în anul 2016.

Anatolie Macovei locuiește într-o casă de lux de la Buiucani. ZdG l-a surprins pe acesta într-o dimineață cum ieșea din curtea casei sale la volanul unei Dacii, cu numere de înmatriculare MAI 0045, ce aparține MAI, semn că automobilul de serviciu este folosit de omul legii și în afara orelor de muncă. Un ordin intern al IGP din 2015 spune însă clar că oamenii legii nu au dreptul să folosească mașinile de serviciu decât atunci când se află în misiune. Inițial, Macovei a scos din curtea casei un automobil de model Nissan Leaf, care-l împiedica să iasă, după care a urcat la volanul mașinii de serviciu. Mașina de model Nissan Leaf, care costă, la preț de piață, cel puțin 10 mii de euro, aparține fiului din prima căsătorie al Oxanei Macovei, soția acestuia”, scria Ziarul de Gardă.

Potrivit sursei citate, Anatolie și soția sa, Oxana Macovei, sunt proprietarii unui apartament de 130 m.p. pe strada Alexandru cel Bun.

Cei doi au investit în construcția locuinței încă din decembrie 2005, perioadă în care Macovei pleca din structurile de drept. În vara anului 2015, și acest apartament a fost, pentru o scurtă perioadă, pus sub sechestru. Anatolie Macovei mai deține, împreună cu fosta soție, alt apartament, de 50 m.p. în sectorul Ciocana. Nu am putut verifica dacă toate aceste bunuri se regăsesc în declarația de avere a lui Anatolie Macovei de la CNI, pentru că aceasta încă nu este publică, deși au trecut aproape două luni de la numirea sa în funcție”, mai scria Ziarul de Gardă în 2016.