Chiar și „miniștrii” din guvernul alianței Kozak spun că este nevoie de alegeri anticipate

Chiar şi oamenii din anturajul liderei PAS, Maia Sandu, recunosc necesitatea unor alegeri anticipate, în urma cărora să fie format un Guvern funcțional pe o perioadă îndelungată. De această părere este Vadim Brânzan, pretins ministru al Economiei în guvernul ilegal, format de alianţa Kozak PSRM-ACUM.

„Probabil că ar trebui să fie anticipate, deoarece Parlamentul nu poate să creeze o majoritate funcțională și în formula actuală nu-mi imaginez o majoritate funcțională. Când spun funcțională, am în vedere nu o majoritate care ar crea un Guvern, dar o majoritate care ar crea un Guvern ce ar fi funcțional pe o perioadă îndelungată”, a declarat Brânzan, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Curtea Constituțională a constatat că președintele Igor Dodon a încălcat Legea Supremă, când a refuzat să sesizeze instituția, după expirarea termenului legal de formare a unei majorități parlamentare și să semneze decretul de dizolvare a Parlamentului. Din acest motiv, Dodon a fost suspendat, iar premierul în exercițiu, Pavel Filip, în calitate de președinte interimar, a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului și de stabilire a alegerilor anticipate pentru 6 septembrie.

sursa: timpul.md