Serviciul de Securitate al Ucrainei intervine pentru a preveni agravarea situației din Chișinău

Serviciul de Securitate al Ucrainei a anunțat astăzi, într-un comunicat de presă, că a întărit regimul de contra-spionaj la intrarea în Moldova pe teritoriul Ucrainei, pentru cetățenii radicali ai Federației Ruse. Decizia a fost luată pentru a preveni agravarea situației din Chișinău, legată de interferența străină în procesele interne. Serviciul de Securitate a Ucrainei a mai anunțat că face schimb de informații cu colegii moldoveni pentru a menține calmul și stabilitatea în regiune, informează timpul.md.

Amintim că Ministerul de externe de la Kiev a declarat că în Republica Moldova este importantă asigurarea securității și prevenirea intervenției externe, de combatere a implementării scenariului rus de federalizare a țării.

Ucraina urmărește cu îngrijorare evoluția situației politice din statul vecin – Republica Moldova. Îndemnăm principalele forțe politice din Moldova să acționeze în cadrul legal, să soluționeze litigiile prin dialog politic pentru a evita confruntările violente. În prezent, important pentru țară și securitatea din regiune este prevenirea intervenției externe, care vizează implementarea scenariului rus de federalizare a țării”, se arată în declarația MAE din țara vecină.

Ucraina mai subliniază că este interesată într-o Moldovă stabilă, democratică și europeană și este gata să ofere, dacă este necesar, asistență în rezolvarea problemelor existente.