Nata Albot, acuzată că îi este în cot de ecologie

Activista civică, Antonița Fonari, a publicat pe profilul său de Facebook un mesaj critic la adresa Natei Albot, acuzând-o că în festivalurile organizate, nu pune accent pe ecologie și continuă să folosească materiale din plastic, care pot fi înlocuite cu produse dintr-o altă materie, mai ecologică.

Directoarea la Platforma pentru Cetățenie Activă și Parteneriat pentru Drepturile Omului, Antonița Fonari, a publicat un mesaj critic pentru Nata Albot pe profilul său de Facebook. Motivul acestuia ar fi atitudinea de nepăsare față de ecologie și față de mediul înconjurător a Natei Albot. În opinia activistei civice, ar fi fost posibil de a înlocui produsele din plastic, materiale care nu se reciclează, cu produse din alte materiale, mai ecologice. În acest fel, Albot ar face un serviciu cetățenilor, prin exemplul propriu promovând ecologia.

Antonița Fonari, s-a arătat indignată și de discuția pe care a avut-o cu organizatoarea festivalului „Mai dulce”. Aceasta a scris în același mesaj, că la un moment dat, Albot pur și simplu a spus că dorește să închidă această discuție, de parcă ar închide ușa în nas. Mai mult de atât, Fonari a primit o replică care i s-a părut obijduitoare, ea fiind una din persoanele care a promovat de fiecare dată festivalurile și evenimentele produse de Nata Albot. Soția lui Andrei Bolocan a întrebat-o pe activista civică „De ce ai fost tu acolo”, făcând aluzie la criticile pe care le-a primit.

În discuție, au fost folosite și câteva capturi de ecran, pe care Nata Albot le-a caracterizat ca acțiunile unei securiste, deghizate în civil, uitând că jurnaliștii, activiștii și bloggerii, printre care și soțul său, Andrei Bolocan, folosesc capturile de ecran în activitatea lor.

În cele din urmă, Antonița Fonari a publicat un îndemn către Nata Albot,să nu se mai gândească doar la propriul buzunar, dar și la societatea și oamenii pentur care face aceste evenimente. „Schimbarea este determinată de faptele fiecăruia dintre noi, dacă nu cumpărăm produse neecologice – scade oferta; dacă atunci când vedem un video despre criza ecologică ne analizăm faptele – putem face schimbări enorme și să determinăm autoritățile să lucreze pentru un bun echilibru ecologic.”

sursa: telegraph.md