Maria Ciobanu, criticată dur de Monica Babuc: A atestat o crasă lipsă de bun simţ vizavi de unul dintre cei mai respectaţi apărători ai creştinismului

Deputata blocului ACUM, Maria Ciobanu, manifestă lipsă de respect pentru unul din cei mai importanţi  promotori ai creştinismului, Papa Francisc și se folosește de numele acestuia pentru a-i ataca, printr-un limbaj ne demn de o fostă profesoară de română pe oponenții politici. Este reacţia ministrului Educaţiei, Monica Babuc, la o postare pe Facebook, plină de ură a Mariei Ciobanu, care vizează vizita Papei în România.

Constat cu amărăciune, că o fostă profesoară de Română şi o actuală politiciană cu discurs care aduce mai degraba a mătrăgună decât a dulceaţa unui spirit înţelept, insistă să mă atace urat şi să mă acopere cu injurii ori de câte ori îi vine pofta să o facă. Ultima oară, însă, s-a întrecut pe sine insăşi, persiflând o respectuoasă (şi protocolară) întâlnire a modestei mele persoane şi a colegilor mei din Guvern cu Suveranul Pontif al Bisericii Catolice, Papa Francisc. Nu numai că a atestat o crasă lipsă de bun simţ vis-a-vis de unul dintre cei mai respectaţi promotori şi apărători ai creştinismului, dar şi a dat dovadă de un umor grobian, de mahala”, scrie Monica Babuc, într-o postare pe Facebook.

În timp ce Papa Francis ne vorbeşte despre dragoste şi respect reciproc, Maria Ciobanu dă dovadă de lipsă de bun simţ, mai scrie Monica Babuc.

L-am citat pe Sanctitatea Sa, care ne-a vorbit de venirea sfârşitului lumii în momentul în care nu vor mai exista cărări de la vecin la vecin. M-am gandit, însă, că lecturând ceea ce aţi scris la adresa mea pot afirma cu tristeţe că nu cunoaşteţi decât meşteşugul acoperirii cărărilor cu mormane de deşeuri lingvistice şi nu doar”, scrie Ministrul Educaţiei.

„Modul în care procedaţi astazi este unul lipsit de eleganţă, dar şi de proverbialul bun simţ pe care, prin definiţie, urmează să-l aibă o pretinsă intelectuală”, conchide Monica Babuc.