Dodon a discutat astăzi cu Johannes Hahn

Președintele țării Igor Dodon a avut o întrevedere cu Comisarul European pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn, care se află în vizită de lucru în Republica Moldova. La întrevedere a mai participat șeful Delegației Comisiei Europene în Moldova, Peter Michalko.

„Am făcut un schimb de opinii cu privire la agenda relațiilor moldo-europene. Am fost unanimi în opinia privind necesitatea aprofundării și extinderii acestora în toate domeniile de interes reciproc.

De asemenea, am discutat situația politică internă din Republica Moldova, inclusiv problema lipsei unei majorități parlamentare legitime și a noului Guvern timp de peste trei luni de la organizarea alegerilor parlamentare.

Totodată, i-am asigurat pe diplomații europeni de poziția consecventă a Președintelui RM privind continuarea promovării unei politici externe echilibrate atît în raport cu partenerii din Est, cît și cei din Vest, cu respectarea intereselor naționale ale Republicii Moldova”, a scris Dodon pe Facebook.

Oficialul european a mai avut întrevederi cu liderii PSRM, PD, Blocul ACUM, dar și cu premierul Filip.