PSRM vine cu reacție la invitația PDM de a forma o majoritate – am luat act, vom analiza la Consiliul Republican al PSRM

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a luat act de propunerea anunțată astăzi de Partidul Democrat și urmează să o prezinte spre analiză și decizie Consiliului Republican al Partidului, anunță socialiștii într-un comunicat de presă.

Amintim că PDM a venit astăzi cu invitația pentru PSRM să creeze o majoritate bazată strict pe rezolvarea problemelor sociale ale oamenilor, ignorate de fostul bloc electoral ACUM.

”Biroul Permanent al PDM a luat act de situația politică și de blocajul la care s-a ajuns și a decis să mandateze conducerea partidului să întreprindă măsurile necesare pentru ca Republica Moldova să nu intre într-o criză pe termen lung și să nu se ajungă la alegeri anticipate. O primă acțiune în acest sens este transmiterea astăzi o invitație către PSRM, pentru a avea o primă discuție, ca să vedem dacă putem găsi o formulă de colaborare parlamentară, care să aibă la bază așteptările și prioritățile cetățenilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al democraților, Vitalie Gămurari, în cadrul briefingului de presă de la 11:30.