Jurnalist: Comportamentul irațional al Maiei Sandu și al lui Andrei Năstase a compromis crearea unei majorități parlamentare PDM-ACUM

Comportamentul irațional al liderilor PAS și PPDA a compromis crearea unei majorități parlamenare dintre blocul ACUM și PDM. La această concluzie a ajuns jurnalistul Nicolae Federiuc, după anunțul privind ințierea unor discușii între democrați și socialiști.

“Am sperat totuși că, măcar în cel de-al 12-lea ceas, se va încerca, cel puțin, crearea unei majorități naționale, din oameni de-ai noștri, nu amestecată cu scule rusești. Fie ei și oligarhi, dar de-ai noștri să fie. Pe dracu’. S-au tot încordat antioligarhii noștri până au tras un fâs. Bine măcar că s-au dezumflat”, scrie Federiuc, într-un articol publicat pe blogul său.

Jurnalistul mai spune că deputații PAS și PPDA au obținut ceea ce și-au dorit din start – confortul în opoziție, fără asumarea responsabilității pentru rezolvarea problemelor cetățenilor.

“Maia Sandu și Andrei Năstase pot răsufla ușurați. Visul lor de a-i împinge pe democrați spre o alianță cu PSRM este aproape de a se realiza. Dacă se va ajunge până aici, patru ani de deputăție le sunt garantați. Se pot sparge liniștiți în figuri, pot bate apa în piuă și tăia frunze la câini și să ne mai povestească între timp cât de importantă este dezoligarhizarea țării. Opoziție cum nu s-a mai văzut, exact de asta avem nevoie ACUM”, notează Federiuc.

Autorul își exprimă speranța că lideru PDM Vlad Plahotniuc va fi suficient de abil, pentru a nu permite revenirea Moldovei sub controlul Rusiei.

“Nu ne rămâne decât să sperăm că Plahotniuc va reuși să-l țină pe Ivan în tindă, să nu-i dea drumul chiar direct pe divan. Dar clar că nu o să fie ușor. Ivan e insistent, el vrea mereu bucata mai mare. Pe de altă parte, poate-i mai bine așa. Decât să lași maimuțele la cârmă, mai bine să stea la ele în ocol. Așa, cel puțin, nu vor face stricăciuni, gălăgia om suporta-o noi cumva”.